6325 sayılı Arabuluculuk Kanunu uyarınca yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri iş veya işlemlerden doğan özel hukuk uyuşmazlıkları hakkında arabuluculuk uygulanabilir. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi' nin verdiği arabuluculuk temel eğitimi, arabuluculuk faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgili temel bilgileri, iletişim tekniklerini, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri ve davranış psikolojisi ile yönetmelikte gösterilen diğer teorik ve pratik bilgileri içermektedir.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Arabuluculuk Temel Eğitimi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve hukuk fakültesinden mezun olup mesleğinde 5 yıllık kıdeme sahip kişiler tarafından alınan ve arabuluculuk faaliyetlerinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren altmış sekiz (68) saati teorik ve on altı (16) saati uygulama olmak üzere toplam seksen dört (84) saat ders saatinden oluşan bir eğitim programıdır.
Devam Zorunluluğu: Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşlarınca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça arabuluculuk eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.
Sertifika/Katılım Belgesi: Eğitim kuruluşlarınca, eğitimlerini başarı ile tamamlayan kişilere en geç bir ay içinde arabuluculuk eğitimini tamamladıklarına dair katılım belgesi verilir.
EĞİTİM ÜCRETİ: 1.800 TL' dir.
Ön kayıt formu için tıklayınız.